Assalamualikum warah matullah Hiwabarakatu.

"Terima Kasih kerana sudi hadir pada page yang tidak seberapa ini.HArap-harap Anda Semua yang dah terlanjur Click pada Page ini Sila Lah Follow Blog ini untuk tip2 dan SEdikit Singkapan Dari Isu semasa ke semasa"
Terima Kasih bagi yang Dah Follow,Alu- aluan Bagi yang belum follow
oK!..BERSAMA ABANG BRO ,yang,Tidak
Secantik Madu,Tidak Semanis Rupa.=).///


✿¸.•❤••❤•بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •❤••❤•.¸✿

✿¸.•❤••❤•بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •❤••❤•.¸✿
❤••❤Lihat Di langit, tanya awan, Siapa pencipta Kita❤••❤

Assalamualaikum Semua =)

Thursday, September 1, 2011

SILA LAH FOLLOW BLOG BARU SAYA.=)


So,Saya sudah berjaya menghasilkan blog sya yang baru tuh..dan selamat tinggal kepada blog saya yang lama ni..jadi,

Follow la blog saya yang ini..=)

Sunday, August 28, 2011

Friday, August 26, 2011

BLOGkU TERPAKSA DI TERMINATe.=(..

ABG BRO SANGAT LA MEMINTA MAAF...
ISH..SEDIHNYA RASA...
HEMMMM...
bLOG NI TERPAKSA DI BUBARKAN..KERANA..
MCM2 DAH BERLAKU KAT BLOG NI..
BUTTON FOLLOWER HILANG..
TAK LEY COMMENT PAGE GUNE GOGGLE ACCOUNT..TAK TAU LAH KENAPA..
(T_T)..
sEDIH LAA..

TKPER...
paS NI ABG BRO AKAN BUAT SATU LAGI BLOG..
DAN AKAN FOLLOW KORUNK SEMUA..
SUPPORT BLOGGER!!.

ARRGGHHHHH!!!..
YA-ALLAH..SESUNGGUHNYA HANYA PADA BLOG INI LAH YANG
MAMPU UNTUK KU BERDAKWAH DAN BERKONGSI ILMU...
....
AKU TIDAK AKAN PUTUS ASA UNTUK MENYAMPAIKAN
ILMU DAN DAKWAHKU SAMPAI AKHIR HAYAT INI..
WALAUPUN TERPAKSA MENAIKKAN SEMULA BLOG BARU...
THANK GUY  FOR FOLLOWING..
THANK SURGEANT KERORO..!.
U DA BEST.

~Nabi tak Mengaku ummat~

FOR man??HAHA..




DALAM amalan kontemporari, perkataan ‘gay’ biasanya menggambarkan orientasi seksual seseorang iaitu berkaitan emosi, romantik, seksual atau tarikan kecintaan kepada yang lain.

Terma homoseksual merujuk kepada kelakuan seksual atau tarikan antara manusia sama jenis
Perkataan ‘gay’ dikatakan berasal daripada bahasa Perancis lama iaitu ‘gai’. Pada peringkat awal, ‘gay’ membawa beberapa pengertian seperti ‘rasa bebas tanpa kerungsingan’, ‘gembira’ atau ‘riang dan suka menunjuk-nunjuk.’

Hari ini, ‘gay’ lebih cenderung membawa maksud hubungan jenis sesama jantina, dipanggil juga homoseksual (liwat), tetapi biasanya ia merujuk kepada lelaki sesama lelaki.
Bukan sedikit mereka yang terbabit dengan aktiviti terbabit, malah di Barat, ia menjadi budaya yang semakin luas pengaruhnya.Tidakkah ia suatu fenomena yang bertentangan dengan fitrah semula jadi manusia?


Bagaimana Islam melihat situasi ini?
Penceramah bebas, Mohd Rani Awang Besar, berkata hubungan seksual luar tabie seperti itu adalah haram dan tergolong dalam dosa besar.
“Di zaman kaum Nabi Luth di tengah padang pasir menjadi lautan kerana mereka suka pada lelaki.
“Walaupun ada perempuan, mereka tidak suka, hanya berminat pada lelaki iaitu sama jenis dengan mereka,” katanya.
Di negara ini, kewujudan kaum gay memang ditolak walaupun tiada perangkaan rasmi.
Laporan Harian Metro mengenai ‘gay jamban’ baru-baru ini menunjukkan homoseksual semakin menular di ibu kota terutama di kalangan belia, pelajar sekolah menengah dan institusi pengajian tinggi, malah pelancong asing.
Lebih teruk apabila mereka tanpa segan dan bersalah turut menjadikan tandas awam di pusat beli-belah sebagai lokasi memadu asmara, bercumbuan atau melakukan hubungan seksual dengan pasangan sejenis.
Tabiat suka kepada pasangan sejenis bermula pada zaman kaum Nabi Luth a.s, apabila mereka tidak cenderung kepada golongan wanita.


Kaumnya lari daripada fitrah. Hidup mereka menentang arus, mengikut nafsu serakah tanpa mempedulikan nilai agama dan kemasyarakatan.


Walaupun Nabi Luth menasihati mereka, ia tidak diterima sedikitpun, sehinggakan tetamu baginda sendiri mahu diusik. Disebabkan itu, mereka ditimpa musibah yang sungguh dahsyat, buminya tenggalam sehingga menjadi lautan.
Kisah ini diceritakan dalam al-Quran melalui beberapa surah, antaranya surah al-Akabuut, an-Naml dan al-Hijr."Dan Nabi Luth juga tatkala ia berkata kepada kaumnya: Patutkah kamu melakukan perbuatan yang keji sedang kamu nampak kejinya?
“Sesungguhnya kamu mendatangi lelaki, bukan perempuan kerana memuaskan nafsu syahwat kamu. Bahkan kamu kaum yang jahil.” (an-Naml:54-55)
“Nabi Luth berkata: Di sini ada anak-anak perempuanku, kalau kamu mahu melakukan. Demi umurmu, sesungguhnya mereka membuta-tuli dalam kemabukan maksiat mereka.


“Akhirnya mereka pun dibinasakan oleh letusan suara yang menggempakan bumi, ketika matahari terbit. Maka, Kami jadikan negeri kaum Lut itu tunggang-terbalik dan Kami hujani atasnya dengan batu dari tanah yang dibakar.” (al-Hijr: 71-74)




Nabi Muhammad bersabda, maksudnya: “Perkara yang paling aku takuti menimpa ke atasmu adalah perbuatan kaum Luth. Dilaknati mereka yang melakukan perbuatan seumpama kaum Luth.” (Hadis riwayat Ibn Majah, at-Tirmidzi dan al-Hakim)
Mohd Rani berkata, kisah membabitkan kaum Luth itu tidak boleh dipandang ringan, malah perlu diambil ingatan dan pengajaran semua pihak.“Tetapi sekarang ini orang sudah lupa sejarah kerana kepuasan nafsu semata-mata. Nabi tidak mengaku umat bagi lelaki yang suka kepada lelaki,” katanya.
Beliau berkata, golongan gay tidak boleh dibiarkan, sebaliknya perlu diambil tindakan dengan pendidikan secukupnya.
“Kena tarbiyah dan bagi bimbingan supaya mereka tidak berterusan dalam perbuatan itu. Ajaran agama perlu diberikan secukupnya supaya mereka boleh kembali hidup dan bekerja seperti orang biasa.
“Jangan pula nanti kegiatan itu seperti satu kerjaya yang menjanjikan pulangan lumayan. Mereka perlu diajak dan dibimbing secara khusus,” katanya.
Beliau tidak mempertikaikan kewujudan lelaki lembut dan tidak mempersalahkan mereka kerana perwatakan sedemikian adalah ciptaan Tuhan juga, cuma yang perlu dipastikan ialah tidak terbabit dengan gejala homoseksual.

 “Tuhan menjadikan begitu (lembut) tidak boleh menghina mereka. Tidak semua orang lembut melakukan aktiviti macam itu.


“Menjadi masalahnya ialah mereka diperalatkan golongan lelaki bertubuh kasar untuk melepaskan nafsu,” katanya.
Beliau mengajak golongan yang terbabit dengan homoseksual supaya kembali kepada fitrah kemanusiaan dan segera bertaubat kerana dengan taubat, dosa mereka mudah-mudahan diampunkan Allah
Penolong Profesor Kulliyah Ilmu Wahyu dan Sains Kemanusiaan, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Dr Abdul Salam Muhammad Shukri, berkata secara fitrah setiap manusia ada rangsangan seksual dan secara normal manusia tertarik kepada jantina berlainan jenis.
“Bagi menjaganya, Islam menganjurkan ikatan perkahwinan. Apabila seorang wanita telah berkahwin, suami mempunyai hak dan tanggungjawab sepenuhnya ke atasnya,” katanya.
Menurutnya, gangguan seksual di luar fitrah adalah tidak normal dan manusia perlu berusaha untuk menjauhinya, malah mengikis perasaan sedemikian.
“Kecenderungan sedemikian adalah suatu penyakit. Ia berupa ketagihan atau kegilaan. Kegilaan dan ketagihan sedemikian hanya boleh dihilangkan apabila hukuman berat dijatuhkan ke atasnya selain manusia sendiri mengubahnya,” katanya.



yaAllah..Hodohnye..


APA KITA NAK KATA??

ni manusia ke setan.?

Projek : Kurus Dalam MAsa 2 BULAN???WOw..


Dia ni jadi kurus dalam masa 2 bulan jek..
Fuh gila kental an dier..ape rahsia dia agaknya ek?..
Runsing2..
tp macam tak percayakan..
Baik2 badan dier besar acam tuh..
terus jadi ketol2 macam ni..HIHIH..

Bila saya tengok gambar ni pulak..
saya teringin nak dapat badan macam dieorang..
boleh ke?boleh ke KAU HAQ..??
perghh..kalau la badan aku macam tu..gila best ar...
tapi harap2 aku tk lupa diri pas tuh...



ni Dia..rahsia mEreka..haha..
POLYTHERMAX HARDCORE>.
MEnambahkan Metabolisme dalam badan..
So functionnye..Makanan Cepat HAdam and cepat cerna..(SAMA la kan?)hahaa
Harganya RM190
(wu sapa nak boleh mesej)..
hahahaa..


SO..Bro Can U do it or not??
Can not?Why not??
HAHAHAA...
I trust ma self that i can do it to...
So Projek selama 2 bulan ni..
Go For it!.
GYM im Coming!...

AFTer 2 bulan...saya akan Post lagi akan perkembangan Projek ini..JIka BerHASILl..
APALUNAKKATA haaa....Doakan Saya..semoga berjaya..=)


Thursday, August 25, 2011

~luahan hatiku~



Aku...
Siapa aku..
Siapakah aku sebenarnya?..
Tatkalah aku melihat sang Suria,
Aku merasa suamnya cahaya..
ku daki gunung setinggi langit,
Semata-mata untuk mencari siapakah aku....

Kenapa aku..
Aku yang masih berlumuran maksiat..
aku yang kotor dengan Dosa..
kenapa harus begini..
Rakan Seperjuanganku ,tombang dek Dadah Durjana..
Merosakkan Akal Kurniaan..
Aku lah remaja yang mentah Akal..

Hati ni..Selalu tertanya-tanya..
Siapa Diriku sebenarnya..
Aku ingin mendekati Lazatnya Islam..
Tetapi,

Hati ini ibarat ditimpa Bejana yg penuh..
Kelat lidah memerdukan Ayat Suci Mu..
SEBAK..
Kenapa aku tidak boleh mensyahdukanYA.
(-_-)

Allah Hu Robbi.
Tolong hambamu Yang Lemah ini..
Hatiku bernanah dek Dosa-dosa..

Jiwa Ku berdarah Dek Kegelapan yang merasuk..
Imanku Berpuing-puing Dek Godaan Dunia..


Saat aku melihat bulan Purnama..

Ku Didamaikan oleh Syahdu Bayu Senja..
Sang Cengkerik bernyanyi Zikir..
Aku melihat Kegelapan Dunia ini..
Alangkah Besar SiPenciPta Kita..
Besarnya Alam hanya Ditadbir dengan Satu Ungkapan..
"KUn Faya-Kun"..

Tuesday, August 16, 2011

Malam Lailatul Qadar(malam Seribu Bulan)





LAILATULQADAR MALAM YANG DINANTI OLEH MUKMIN
  
    10 akhir Ramadhan adalah merupakan di antara malam-malam yang penuh dengan keberkatan dan kelebihan yang tertentu. Malam-malam ini adalah merupakan malam yang ditunggu-tunggu oleh seluruh orang mukmin. Bulan Ramadhan, Al Quran dan malam Lailatulqadar mempunyai hubungan yang rapat antara satu sama lain sebagaimana yang diterangkan di dalam kitab Allah dan hadis Rasulullah s.a.w. di antaranya firman Allah s.w.t.

 
Maksudnya: "Sesungguhnya kami menurunkan Al-Quran pada malam Lailatulqadar dan apakah yang menyebabkan engkau mengerti apa itu Lailatulqadar. Lailatulqadar lebih baik daripada 1000 bulan. Pada malam itu, para malaikat dan Jibril turun dengan keizinan daripada Tuhan mereka untuk setiap urusan. Malam ini sejahtera hingga terbit fajar".

Tanda Malam Lailatulqadar


 

 
Para alim ulamak r.h. menyebutkan beberapa tanda atau alamat berhubung dengan malam Lailatulqadar:

 
  • - Ada yang berkata orang yang menemui malam Lailatulqadar ia melihat nur yang terang benderang di segenap tempat hingga di segala cerok yang gelap gelita.
  • - Ada pula yang berkata ia mendengar ucapan salam dan kata-kata yang lain dari Malaikat.  
  • - Ada juga yang berkata ia melihat segala benda termasuk pohon-pohon kayu rebah sujud.
  • - Ada pula yang berkata doa permohonannya makbul.
     Imam Tabari r.h. memilih kaul yang menegaskan bahawa semuanya itu tidak lazim dan tidak semestinya ia dapat melihatnya kerana tidak disyaratkan melihat sesuatu atau mendengarnya untuk menemui malam Lailatulqadar...

Jadi kepada Blogger2 semua..Abg Bro menyeru kepada Semua untuk bertungkus lumus mengejar dan mencari malam Lailatu Qadar nanti..bukan malam lailaitul qadar jek kite berIbadah..Tetapi Malam2 yang lain juga perlu.DiGalakkan ..OK..

Semoga Anda Semua BErjaya..Assalamualaikum~..

 

 

 

 

Monday, August 8, 2011

YAAllah,hampir 2 minggu aku tidur??





Assalamualaikum semua?...Sehat tak ni??YaAllah..Dah Hampir 2 minggu Abg Bro Tidur..Bukan Tidur Bermimpi..Tapi dah hampir 2 minggu Abg Bro tak Jengguk Blog ni..Rindu Sangat dah ni..Dah Masuk Pun Bulan yang Kita Nanti2kan ..Ye tak?hehe..hari ini dah masuk hari ke 9 berpuasa..mesti penat kan?lepak?tak bermaya..kan3?tapi takpe.Penat sekarang.Nanti Mudah-mudahan semasa kita dipadang Arafah,Dapat lah kita meminum air telaga Al-Kautsar..Yang dapat menghilangkan hausnya dipadang masyar lagi berpanasan MAtahri Sejengkal.huh..Sabar yek..

YOU CAN DO IT??OR NOT??hehe...terpulang pada iman masing2..
sebenarnya Abg Bro bukan Sengaja tak nak jengguk blog ni..Tapi Sebab WIFI Tempat ABg.B Blaja ni Internet dier macam ntah lahhh...susah nak terangkan macam apa..tapi memang sakit juge hati ni..nasib baik lah Bulan Ramadhan..hahaha...SABAR..ni Boleh buka internet pon sebab Abg.B ader dapat Satu Software ini yg boleh lepasskan BYPASS WIfi Campus.heheh...Seronok rasanya..hmmmmmmm....

OK lah..sampai sini saja lah..Abg Bro nak siapakan Asignment sket..pastu nak tidur dah...hahah...K ...GUUD NITE SEMUA!>Salam`~

Tuesday, July 12, 2011

[video] Hayati Video ini,Kita sebenarnye lagi hina daripada dia.Sebab ada akal tak boleh pikir



Ini Lah Sebenar2 ummat,Yang Memiliki Seribu satu Rahsia.ABg Bro memang Respect Sangat2 kat die ni..Insaflah..

Saturday, July 9, 2011

[Video Bersih 2.0] Mengotorkan Negara??


Laungan ALLAH HUAKHBAR??untuk apa?Cuba Perhatikan Yang Pelaung itu.Tak Menciri-cirikan Pejuangan Islam.Laungan Semata-mata untuk Menarik PErhatian Pengikutnya.




nI kononnye Lagu Untuk Pengikut Bersih.Talking about FreeDOm man??
U ar Unconciosness Man..We Hve Live in freedom About 54years.
Jangan Sempitkan Ota Awk Semua.Nak Bersaing Harus USaha Bukan Menentang Arus.Ish3..
Bagus Yg Berhimpun ni Tangkapkan Hantar Ke Negara SUsah Macam Palestin Ke,Gaza Ke..BAru Die Tahu...HUH!>.<

BOIKOT BERSIH 2.0

Thursday, July 7, 2011

Apa itu iluminati ??




Assalamulaikum semua,Hari ini kita akan Tahu apa itu dan siapa Ahli2 iluminati ni atau dalam bahasa jawanya,FREEMASON.

Konspirasi Illuminati untuk memuja Iblis



Illuminati adalah suatu pertubuhan rahsia yang terdiri dari beberapa pertubuhan besar seperti Freemasons, Skull and Bones, Bohemian Grove , dan beberapa lagi. Seperti Skull and Bones, hanya orang-orang terpilih untuk menyertai mereka dan biasanya adalah golongan-golongan elite yang akan menjadi golongan pemimpin suatu masa nanti. Skull and Bones berpusat di Universiti Yale , Amerika Syarikat dan di situlah dulu tempat keturunan Presiden Bush sekarang menuntut. Dia , ayahnya hinggakan kepada datuknya adalah bekas pelajar di situ dan kesemua mereka menjadi ahli Skull and Bones.



Pertubuhan-pertubuhan ini menjadikan kemewahan, kemashyuran, kekuasaan dan sebagainya kepada ahli-ahlinya. Dan oleh sebab itu lah ramai dari mereka yang mewah, mahsyur dan memegang kuasa dunia sekarang terutamanya dalam kerajaan Amerika Syarikat. Konsepnya sama apabila seseorang itu membela jin, maka jin itu akan memberi kemewahan, kemahsyuran dan kuasa padanya dan akhirnya dia terus sesat dengan jin tersebut. Dan jangan terkejut, itu lah konsep yang berlaku kepada kuasa-kuasa besar dunia dari dulu hingga sekarang, pengaruh iblis dan syaitan dari golongan jin amat banyak terhadap mereka. Dan ramai juga ahli-ahli ilmuwan yang memiliki kelulusan tinggi termasuk PhD yang menjadi ahli mereka dan menjalankan aktiviti pemujaan syaitan.


kartun HE MAN

Gerakan mereka betul2 secara halus dan teliti, dan kadang2 diselitkan dalam cerita2 kartun untuk kanak2. Saya mahu berikan contoh satu cerita kartun di televisyen yang sudah lama dulu pernah disiarkan tetapi kini disiarkan kembali. Kartun tu ialah ‘He Man, Masters of The universe‘. Saya tidak pasti sama ada itu pengaruh dari illuminati atau tidak, cuma saya mahu kita berhati2 dengan cerita kartun sebegitu yang boleh mempengaruhi minda anak2. Jika anda perhatikan, He Man sememangnya melawan penjahat berwajah tengkorak yang digelar Skeletor. Nampak bagus kan? Tetapi sedarkah kita ketika dia mahu mendapatkan kuasanya itu? He man menyeru “By the power of Greyskull, I AM HE MAN!!!!!! “. Aaa itu lah dialog oleh si He Man tu. Yang jika anda terjemahkan ke bahasa Melayu bermakna , “Dengan kuasa Tengkorak Kelabu, AKU LAH HE MAN!!!”


Nampak di situ He Man menyeru kuasa dari Tengkorak Kelabu, ntah JIN mana lah yang diserunya tu, ih ih ih. Dan begitulah dengan cerita kartun2 lain, waspadalah dan beritahulah anak2 atau adik2 kita tentang bahaya pengaruh di sebaliknya. Kerana konspirasi terbesar dunia menumpukan sasarannya kepada semua golongan termasuklah kanak2 yang masih mudah dilenturkan dan dididik..

video cut dari lagu lady gaga,
Siapa Agaknya ek Ahli-ahli Freemason ni??Rasa-rasanya siapa?Nak tahu Klik Sini

[pANAs]Ahli Mason-mason yang FEMES



MaSOnic ParTicIpate.HAHAHAHA...Klik Tajuk ini."APA itu iluminati??"
justin biber

JAY

All Seeing Eye Band

LAdy Gugop.

Raihana and Jay

Jay And His Friend.I dont Hes Name.Shi*

Simbol ape tu dier wat??Same Macam Gambar Bawah ni

Ni Nama Dier Bophet Atau LuCifer

NUh HUjan???

Masonic Temple at mExico.Lantai Hitam Putih tu ada makna Tersirat.Iaitu,Warna putih alam manusia dan warna hitam alam ghaib .Dimana membawa maksud pertembungan 2Alam Semasa Upacara Penyembahan.

haaa...Ni Sapa Tak kenal kan?Siapa Nama Dia?Teka2..haaaa..BEtulYes...
LAKhnaTULLah BUSH KedeBUSH..ni la kepala Dalang Semua..

P/s :Jadi Korunk semua da kenalkan Sebahagian Daripada Mason-mason ni kn?Jadi kalau Nampak Dieorang jgn Dekat oK.!..Lari men JAuh2..tw..Bahaya Nih..

Wednesday, July 6, 2011

[tak logik]Bila Tiada Pegangan agama yang betul. Haaa,Ni la Jawab Dia.

Anak sapa lah ini ek?YaAllah Ya Rabbi.Nak Khawin pun
Kahwin la betol2..ni tidak,Adoyai,LU,PIKIRLA,SENDIRI,MAMAT>




vampire theme wedding

ni lagi sekor gila tak tentu pasal nak kahwin dengan patung seks dier..ish3..

Nak kata bodoh,muke mcam pandai.tapi kkahwin dengan anjing jiran.aduyai.

ni gila ke sawan?ada ke nak kahwin dengan aifle tower.ngok.

pompuan lagi?ish..ni takat frust dgn kaum lelaki la ni..ish3.

P/s : Kita yang umat islam ni ,jangan la tiru aksi2 mereka yg tk ikhlas tuh..Supportislam!

ForeX Trading..Memang Best..

Assalamualikum semua!..haha..Hari ini abg BRo Rasa Macam BEst sgt..Bertuah Allah Bagi Rezeki Lebih..huhu..Apa yang Rezeki tu?haaaa...hehe..Abg BRo Main Forex Trading.Alla3 Saham Busra Malaysia..hehe..Tapi,Ni Berkaitan dengan mata wang dunia...HAri ini jek Abg Bro Untung USD205..satu hari USD200 pun da cukup sangat2..hehe..


  

  Dengan Bermodal kan Sebanyak USD5000 ,Sekarang Da capai USD10,205.Alhamdulillah..Boleh Beli kereta ni..hehe..Nak Beli Kereta Apa Ek??..huhu..Tolong3!..kereta apa yang Best,Laju dan Save Minyak!..tolong!..huhu..

Tuesday, July 5, 2011

[Gambaran] Yakjud MAkjud



Yakjuj dan Makjuj ialah nama samaran bagi satu bangsa manusia yang berasal dari keturunan Nabi Nuh, iaitu anaknya yang bernama Yafis. Dari segi fizikalnya, mereka mempunyai hidung kemek, mata sepet seperti orang Asia dan makan apa saja binatang boleh dimakan. Zulkarnain telah membina tembok bagi mengepung mereka.



  Al-Kahfi [94] Mereka berkata: Wahai Zulkarnain, sesungguhnya kaum Yakjuj dan Makjuj sentiasa melakukan kerosakan di bumi; oleh itu, setujukah kiranya kami menentukan sejumlah bayaran kepadamu (dari hasil pendapatan kami) dengan syarat engkau membina sebuah tembok di antara kami dengan mereka?
Yakjuj dan Makjuj tidak dapat keluar dari tembok itu:Al-Kahfi [97] Maka mereka tidak dapat memanjat tembok itu dan mereka juga tidak dapat menebuknya.Tembok itu tidak dapat di tebuk sehinggalah tiba perintah Allah:


   Al-kahfi [98] (Setelah itu) berkatalah Zulkarnain: Ini ialah suatu rahmat dari Tuhanku; dalam pada itu, apabila sampai janji Tuhanku, Dia akan menjadikan tembok itu hancur lebur dan adalah janji Tuhanku itu benar.Daripada Nawas bin Sam’an r.a. (dalam hadis yang panjang) berkata, bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda;-


    Kemudian Allah SWT wahyukan kepada Nabi Isa a.s., “Aku telah lepaskan makhlukKu (Yakjuj dan Makjuj) yang tidak terlawan oleh sesiapa pun. Oleh itu bawalah hamba-hamba Ku yang bersamamu itu berlindung di Bukit Thursina.”Lalu Allah SWT mengeluarkan Yakjuj dan Makjuj, dan mereka akan menggelongsor dari tiap-tiap tempat yang tinggi.”Nabi Isa a.s. dan rakan-rakannya terkepung di bukit itu , sehingga seekor kepala lembu menjadi lebih berharga dari seratus dinar bagi setiap orang di hari itu (sehingga kekurangan makanan).Maka berdoalah Isa a.s. dan rakan-rakannya (supaya Yakjuj Makjuj binasa). Lalu Allah mengirim ulat menyerang leher Yakjuj Makjuj, maka di waktu pagi mereka semuanya bergelimpangan mati sekaligus.Kemudian Nabi Isa a.s. dan rakan-rakannya turun dari bukit dan didapatinya tidak ada tempat terluang walaupun sejengkal, melainkan telah dipenuhi oleh bangkai busuk. Maka berdoalah Nabi Isa dan rakan-rakannya kepada Allah (supaya bangkai busuk itu hilang), lalu dikirim oleh Allah burung-burung sebesar unta, maka diangkutnya bangkai-bangkai itu dan dilemparkannya ke tempat yang dikehendaki Allah,


     Kemudian Allah menurunkan hujan lebat, yang tidak membiarkan sebuah rumah pun yang dibuat dari tanah liat dan bulu unta, lalu dibasuhnya bumi sehingga bersih seperti cermin (kaca).Sesudah itu kepada bumi diperintahkan; “Tumbuhkanlah buah-buahanmu dan kembalikanlah keberkatanmu!” Maka di masa itu, sekumpulan orang kenyang kerana memakan buah delima dan mereka dapat berteduh di bawah kulitnya.
Rezeki mereka beroleh berkat, sehingga seekor unta bunting cukup mengenyangkan sekumpulan orang. Dalam keadaan demikian, ketika itu Allah mengirimkan angin melalui ketiak mereka. Maka diambilnya nyawa setiap orang beriman dan setiap orang Islam. Maka tinggallah orang-orang jahat, bercampur-baur seperti himar (tidak tahu malu). Maka di kala itu terjadilah kiamat;- (Riwayat Muslim)..

[Fail]Ditelan Pasir jerlus.hish3.?







Remaja ditelan lubang pasir






JAMES bernafas melalui tiub oksigen ketika dia sedang diselamatkan dari lubang pasir di sebuah pantai di Pulau Rhode, Amerika Syarikat.




PERCUTIAN sebuah keluarga di pantai Pulau Rhode, Amerika Syarikat (AS) bertukar menjadi mimpi ngeri apabila salah seorang daripada anggota keluarga itu terperangkap dalam lubang pasir.Menurut sebuah akhbar semalam, salah seorang anggota keluarga itu, James Boydden, 17, menggali pasir di pantai tanpa menyedari ada rongga lubang sebelum dia disedut sedalam 2.44 meter.Adiknya, Andrew  bapanya, Ken, yang menyedari kejadian itu segera membantu James yang semakin tenggelam ke dalam lubang tersebut tetapi gagal untuk mengeluarkan.Bapanya menggali lubang itu selepas tubuh James disedut dan berjaya menemui kepalanya yang sudah ditimbus.Kepala James kemudian dibersihkan oleh bapanya daripada pasir tetapi tubuh remaja itu masih tertimbus.Lebih 100 anggota bomba dan petugas kecemasan bergegas menyelamatkan remaja itu yang terperangkap selama dua jam dalam lubang pasir.
Menceritakan pengalamannya, James berkata: "Ia bukan seperti konkrit. Saya tak boleh berdiri dan melakukan banyak pergerakan. Pasir memasuki mulut dan paru-paru saya. Karbon dioksida mula meracuni saya."
Remaja itu bernafas dengan menggunakan tiub oksigen semasa kakitangan bomba melakukan usaha untuk menyelamatkannya. Selepas dikeluarkan, James dibawa ke sebuah hospital kerana mengalami hipotermia.





 

Monday, July 4, 2011

maksiat bagaikan Syurga ??

photo

Assalamulaikum pembuka bicara,
manisnya mulut bila berbicara,
melakukan maksiat pekara biasa,
dosa tuh syurga naraka tuh Tempatnya.


Wah,Kemain lagi Abg Bro Berpantun2 pulak Kali ni.huhuh...haaaa..Kali ini abg Bro nak Post tentang Maksiat yang makin berleluasa,Makin Ditegur makin DibuatNYA.MasyaAllah.apakitanakkata agaknya Bila Mati tak sempat nak Bertaubat akan dosa2nya.hmmmmmmmmm....


SubHanAllah,Manisnya Maksiat Bagi dia.Syurga didepan mata bila melakukan dosa.Ok..Mari kita singkap Isu2 yang semakin membara dikaca tV mahupun Dimedia Massa."Lari ikut Lelaki,Mengandung anak 3bulan"."Hilang Pertimbangan Membuang  bayi Didalam sampah".
Apa kEjadahnya Semua ni?Sapa Yang Harus Dipersalahkan>??MAK BAPAK?NENEK KORANK??taK!!..Diri Sendiri yang harus dipersalahkan..

     

     

    Mana ada Iblis nak Menghasut Sianak tetapi Mak dia yang Dibisik.mana Ada..Kalau Iblis tu nak Hasut orang supaya melakukan maksiat.Sudah tentu Iblis tu akan Menghasut siEMPUNYA badan tu kan?SO??apakitanakkata??Salah kan Diri Sendiri..Sebab Hati sendiri tak kuat menangkis segala hasutan maksiat..ish3..Tu bagi perempuan.YAng Jantanya Nya Pulak.Merempit tak tentu pasal kat jalan Raya,Wat aksi2 Lagak nGeri la konon nya..Ingat dah Kuat sangat apa??apa yang Didapat kalau buat macam tu?Menyusahkan Orang lain adalah.Kalau lah JAtuh Masa wat macam tu,Cacat seumur hidup lah Jawabnya..Tu kira OK lah.Kalau Mati tak sempat nak Taubat nak oi..hmmmmmmmm.Berfikir la Sebelum terkena ..


       Wahai wanita2 akhir zaman,Jaga lah Maruah diri dan keluarga.Penat ayah mak Cari Duit MEnyara anda semua.KEsian IBu Menyusukan 2 tahun dengan harapan berkat susu ibu ,anak itu akan membalas jasa Ayah Mak.hmmmmmmm...Penat mereka besarkan kita semua,Berjuta2 wang habis untuk membesarkan kita.Cuba lah Kira sendiri.Beli pakaian sahaja.Setiap Tahun Baju Raya dan baju jalan serta baju harian BErjumlah RM1000.00.Kalau Umur kita dah jejak 18 tahun..Bermakna RM18,000 ringgit untuk kita seorang.Belum masuk,Pampers mase kecik2,SuSU,UBat,Yuran sekolah,macam2 lagi.tak ternilai jika dibandingkan dengan apa yang kita lakukan untuk Si Ayah Dan IBu.Tak perlu nak balas dengan wang ringgit.Cuma,yang mereka nak,Kasih sayang anak..Doa anak2..Menjaga maruah diri dan keluarga..dan SeCubit Senyuman Ikhlas sahaja.Tak banyak kan??..
    Taubat lah wahai sahabat,,Jika hari ni Kita HERO,Esok Kita Mati,Kita ZERO..no one will respect u and remember u..Cuba bayangkan Kita tak Sempat taubat..
    mati dalam keadaan sujud,kepala putus.mat rempit oH! mat rempit

    maut ketika berluma haram.

    tersasar kita berlumba haram,mati berdiri.
    Ni lah Hero2 malaya yang dibangga banggakan.INnaliLLah.Tak sempat nak taubat dah mati dalam keadaan mengaibkan.Rasa-rasanya sekarang ditengah buat apa ek kat kubur tu??..Ada ke sinar cahaya menerangi kubur mereka ni.hmmmmmmmm...

    Jadi Sama2 lah kita taubat dan mengingati sesama insan.
    p/s:Siapa yang nak join kontest wat banner abg bro sila Click sini OK!.

    Sunday, July 3, 2011

    Kenapa Perempuan Ramai Yang Tk suka Pakai Tudung??



    Assalamualaikum semua Pembaca Blog Abg Bro ni.Harap Semua Sihat Hari ni dan seterusnya.Entry kali ini AB nak Cite sikit pasal Perempuan Si pEncuri.

    KEnapa Perempuan2 Diluar sana Tak suka Sangat Pakai tudung??Kenapa Ek?ada Idea tak?..Bagi AB,Perempuan Yang tak Pakai tudung ni Degelar sebagai PENCURI TEGAR.haaa..KEnapa agaknye?Bila Laki2 Tengok,Gugur iman Si laki2, Kecian Laki2..ish3.dalam Tak Sedar Si Perempuan Tersebut Telah MenCURI Iman Si laki2 itu.MAsyaAllah....
    
    ni Gambar Menganjing namanya.Patuh yang tengah tuh ngat da Seksi dah Lawa la tuh,Ish3.Cuba bayangkan Kalau Dier tutup aurat pakai tudung semua,MEsti Cantikkan???Patuh lagi,Yang pakai tudung tuh tunjuk Muka Nak Mintak SEPAK agaknya.ish3..MAsyaAllah..
    
     Susah Sangat ke Pakai Tudung??..Jom Kita Try tanya kenapa Mereka tak suka pakai tudung.

    Awak,Kenapa awak dedahkan rambut pada Laki2 bukan Muhrim?kenapa tak pakai tudung?

    Antara jawapan2 mereka  
    1. panas lah kalau pakai tudung,
    2. Rambut saya BAsah ,nanti Rambut saya Berkelimumur.
    3. Susah la nak pakai,LECEH!.
    4. Pin hilang lah ..aduyai.
    5. Tudung Basuh laa ,macam mana nak pakai.
    6. Tak Nampak La Rambut i Yang Baru Rebond ni .
    7. I Bru jek Highlight rambut ni,nak Tayang kat member2 i nanti,Dieorang jek nmpk cantik,saya nak Juga.
    8. saya bukan taknak pakai tudung,tapi muka saya tak nampak cun la kalau pakai tudung.sesetengah orang kelihatan cantik kalau pakai tudung.tapi muka saya Terlalu bulat dan Dahi Luas.
    9. Lu ape Pasal?Lu nak Carik Pasal Apa?
    10. MAK gua tak Marah2,Lu plak LEbeh2..PiRAmABOK!..
    11. belum sampai seru la BAng.

    Kalau Dari Awal Kita tak Dapat Nak Didik Diri Sendiri Untuk Jadi Lebih Baik,Macam Mana Awak Semua ni Nak Didik Adik beradik atau Anak Awak Sendiri nanti??SUbhanAllah.AB rasa jawapan2 mereka Diatas tadi tu cuma alsan semata2 Untuk Menayang Aurat mereka padahal Aurat Wanita ini Lebih Berharga Daripada Harga Sekilo BElian dan Bukan Boleh Ditayang Sesuka Hati.APA KESAN BAGI MEREKA YANG BUKAN BERTUDUNG?

    Kesan-kesan bagi yang tidak bertudung     
    1. Akan Diganggu oleh Si Laki JahanaM!
    2. Akan dinGorat oleh orang jalanan Yang tiada Pedoman.
    3. Mereka akan Dipanggil BohSia Bagi Yang Mewarnakan Rambut.(walaupun Mereka Bukan Seperti itu).
    4. Hidup akan Selalu Kusut dan Tidak Teratur serta banyak Masaalah akan Timbul.
    5. Mereka akan Disimbah Asid.(kalau KAt KL lah..haha..dah kena simbah Asid Baru nak Bertudung.).
    6. Rambut Cepat kering dan Kelimumur Jika Tidak Dijaga Sekali pun.
    7. Kos Sara RAMBUT akan Naik ,(REBond setiap Bulan,Warnakan Setiap bulan,Nak Kene Beli Pencuci Rambut KHas.)
    8. Bagi yang tak pakai tudung tu , NAmpak Buruk Diluar sebenarnya.
    Awak Semua,AB nak Seru Bagi Wanita-wanita diluar sana Supaya Tutup La Aurat,Jaga Lah Adap,Supaya Allah Memberkati Kehidupan Kita ini.sedangkan Perempuan Lebih Senang Untuk Check in Ke SYurga BErbanding Lelaki.Namun ,Anda Semua Mensia-siakan Peluang Tersebut.Ish3...AB sungguh Tenang Hati  Bila Tengok 3 orang Artis2 ni..
    
    Wardina
    
    Heliza Akademi fantasia


    wahidah Wasinni.


    hanya menampakkan Mata Sahaja kita boleh Nampak KEcantikkan Luaran dan Dalamannya kn??

    Rasa Macam Sejuk jek bila tengok beliau2 ni DiTV.Walaupun BEliau2 ni Berkecipung Dalam Dunia Hiburan panas,Namun Beliau Dapat MEngekalkan Image Bertudung tu.Respect Gila Ahh Same Dieorang ni.Jadi apa yang Kaum2 HAwa ni tunggu lagi?Fit Your Head Wit Jilbab,U will Feel more comfortable and Peace in Ur Heart BEbeh..huhu..So Itu Sahaja.Selamat Beramal dan renung2kan oK!.

    Saturday, July 2, 2011

    GEGAR BLOG JULAI 2011

    BEn AshAari nak Gegor Blogger pada awal Julai NI..!..Untuk Apa EK?yela Abg Bro Ni Bru jek Nek kan Blog Apakitanakkata ni Pada Bulan lepas dan ini Bulan kedua.Mana la Abg Tau Dier nak gegor macam Mana.hih..Kalau Korunk Nak Tau.SO,Join La Skali Ok..Click ajek Banner Dier kt BAwah NI haa..

    ..
    Blogger2 Semuanya Berkerja Sama ..hehe...
    SupportBloggering..hihi.
    nak Join Pun ley click kt sini ok..

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...